Goed doel

Stichting Hulphond goed doel 2013

Stichting Hulphond stelt zich ten doel om speciale hulphonden op te leiden om deze vervolgens kosteloos ter beschikking te stellen aan mensen met een motorische of auditieve functiebeperking, epilepsie of aanverwante aandoeningen. Een hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die daarvoor voor mensen met een beperking gesloten bleven. Een hulphond biedt veel praktische hulp maar ook de sociaal-emotionele voordelen van de hond mogen niet onderschat worden.Veel cliënten van Hulphond geven bijvoorbeeld aan dat ze makkelijker contacten maken doordat ze gebruik maken van een hulphond en dat zij daardoor beter hebben kunnen (re-)integreren in de maatschappij.

Voor wie?

Stichting Hulphond leidt hulphonden op voor mensen met een motorische of auditieve functiebeperking, epilepsie of aanverwante aandoeningen.Wanneer u zich afvraagt of u ook in aanmerking kunt komen voor een hulphond dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat, tel: 0486-411878. Een hulphond moet voor zijn baas een duidelijke toegevoegde waarde hebben. Tevens is van groot belang dat de baas in staat is goed voor de hulphond te zorgen.

Hoe kunt u helpen?

Inzamelingsactie oude mobieltjes!
Waarschijnlijk heeft u, net als heel veel andere mensen, nog wel ergens één of meerdere oude mobiele telefoons liggen. Deze oude mobieltjes kunnen nog geld waard zijn voor Stichting Hulphond. Want het recyclen van onderdelen levert per mobiele telefoon een aantrekkelijke vergoeding op. Stichting Hulphond gebruikt de opbrengst uit deze actie direct om nog meer hulphonden op te leiden voor mensen met een lichamelijke of auditieve functiebeperking. Daarnaast helpt u mee het milieu te sparen door uw oude mobiele telefoon te laten recyclen.

Om naar de website van stichting hulphond te gaan klik hier

Goede doelen afgelopen jaren: